Foody
Duelighedstegnet som gør spejdere til mesterkokke
Kan tages af dem, som er vant til at lave mad over bål. De har styr på båltyper, gammelmandsild og har i det hele taget styr på ”mad på lejr”
Det bedste er, hvis man er mindst 2 som tager mærket sammen. En kan hele tiden holde øje med maden, hvis den anden har et andet ærinde
Det er DIG, der laver maden, det er DIG, der finder opskrifterne og maden laves på jeres spejderture eller til spejderarrangementer til ”jer”, patruljen eller gruppen.
Bålmad
plankebøf (2 personer)
Plankefisk (2 pers.)
Flæskesteg , lammesteg el. oksesteg over bål/grillrist (mindst 4 kg), bagekartofler i bål
Bagekartofler i bål med indbagt æg
Brød i bålgryde
brød i urtepotter
Lerbagt steg eller fisk med bearnaise sauce/hollandaise sauce (sovsen laver du)
Spejlæg på sten (ikke flintesten)
Banan med chokolade
Kanelsnegle
På Trangia: Fiske suppe
På Trangia, Dampet ørred, kogte kartofler, hollandaisesauce
Umo/jordovn pizza
Overraskelse: I laver en ret vi ikke har tænkt på, og som er værd at lægge på facebookgruppen ”fOOdy”
Find opskrifter: søg efter ”primitiv madlavning”
Alle retter suppleres selvfølgelig med passende grøntsager, frugt, korn etc., der passer til årstiden
Logbog: Vi anbefaler at I laver en logbog med noter, så I har info til senere brug. Desuden kan I komme med gode opskrifter til andre i gruppen, som vil tage mærket.
Vi anbefaler, at det er erfarne tropspejdere, som kan tage dette mærke samt de spejdere der er ældre
Velbekommen