fOOdY

Duelighedstegnet som gør spejdere til mesterkokke

 

kan tages af dem, som er vant til at lave mad over bål. De har styr på båltyper, gammelmandsild og har i det hele taget styr på ”mad på lejr”

 

Det bedste er, hvis man er mindst 2 som tager mærket sammen. En kan hele tiden holde øje med maden, hvis den anden har et andet ærinde

 

Det er DIG, der laver maden, det er DIG, der finder opskrifterne og maden laves på jeres spejderture eller til spejderarrangementer til ”jer”, patruljen eller gruppen.

 

Bålmad

plankebøf (2 personer)

Plankefisk (2 pers.)

Flæskesteg , lammesteg el. oksesteg over bål/grillrist (mindst 4 kg), bagekartofler i bål

Bagekartofler i bål med indbagt æg

Brød i bålgryde

brød i urtepotter

Lerbagt steg eller fisk med bearnaise sauce/hollandaise sauce (sovsen laver du)

Spejlæg på sten (ikke flintesten)

Banan med chokolade

Kanelsnegle

Trangia: Fiske suppe

Trangia, Dampet ørred, kogte kartofler, hollandaisesauce

Umo/jordovn pizza

 

Overraskelse: I laver en ret vi ikke har tænkt på, og som er værd at lægge på facebookgruppen ”fOOdy”

 

Find opskrifter: søg efter ”primitiv madlavning”

 

Alle retter suppleres selvfølgelig med passende grøntsager, frugt, korn etc., der passer til årstiden

 

Logbog: Vi anbefaler at I laver en logbog med noter, så I har info til senere brug. Desuden kan I komme med gode opskrifter til andre i gruppen, som vil tage mærket.

 

Vi anbefaler, at det er erfarne tropspejdere, som kan tage dette mærke samt de spejdere der er ældre

 

Velbekommen