fOOdY

 

 

 

fOOdY

Duelighedstegnet som gør spejdere til mesterkokke

 

kan tages af dem, som er vant til at lave mad over bål. De har styr på båltyper, gammelmandsild og har i det hele taget styr på ”mad på lejr”

 

Det bedste er, hvis man er mindst 2 som tager mærket sammen. En kan hele tiden holde øje med maden, hvis den anden har et andet ærinde

 

Det er DIG, der laver maden, det er DIG, der finder opskrifterne og maden laves på jeres spejderture eller til spejderarrangementer til ”jer”, patruljen eller gruppen.

 

Du skal minimum lave 2 hovedretter og 2 desserter

 

Bålmad

plankebøf (2 personer) eller

Plankefisk (2 pers.) eller

Flæskesteg , lammesteg el. oksesteg over bål/grillrist (mindst 4 kg), bagekartofler i bål

Bagekartofler i bål med indbagt æg

Brød i bålgryde eller

brød i urtepotter

Lerbagt steg eller fisk med bearnaise sauce/hollandaise sauce (sovsen laver du) eller

Spejlæg på sten (ikke flintesten) eller

Banan med chokolade eler

Kanelsnegle

Trangia: Fiske suppe eller

Trangia, Dampet ørred, kogte kartofler, hollandaisesauce

Umo/jordovn pizza

 

 

Find opskrifter: søg efter ”primitiv madlavning”

 

Alle retter suppleres selvfølgelig med passende grøntsager, frugt, korn etc., der passer til årstiden

 

Logbog: Vi anbefaler at I laver en logbog med noter, så I har info til senere brug. Desuden kan I komme med gode opskrifter til andre i gruppen, som vil tage mærket.

 

Vi anbefaler, at det er erfarne tropspejdere, som kan tage dette mærke samt de spejdere der er ældre

 

Velbekommen

 

Bestil fOOdy mærker her